A Családi BölcsődeA családi bölcsődénket saját otthonunkban hoztuk létre, amely csendes, nyugodt környezetben van, így sikerült családias légkört kialakítanunk. Szeretettel várjuk a gyermekeket 1 és 3 éves kor között.

A berendezést a gyermekek önfeledt, biztonságos játékához alakítottuk ki, méretükhöz igazodó bútorokkal és koruknak, érdeklődésüknek, fejlettségüknek megfelelő játékokkal.

A bölcsőde a gyermekek magasságához igazodó kis mosdóval, kis wc-vel van ellátva.

A beszoktatás mindig kis lépésekben a szülővel együtt történik, mindezt azért, hogy a gyermek és a szülő minél kisebb érzelmi megrázkódtatáson menjen keresztül.  

A kisgyermekek életében, lelki fejlődésében meghatározó szerepe van a családi bölcsődében eltöltött éveknek. Családi bölcsődénk nagy előnye a kis létszámú csoport, ahol segítjük a gyermekek egyéni ütemben való lelki - és testi fejlődését. Családi bölcsődénkben megpróbáljuk mindazt a gondoskodó szeretetet és törődést megadni, amit a gyermek egy szerető családban mindennap megkap. Családi bölcsődénk családias, gyerekközpontú, derűs légköre, empatikus magatartásunk érzelmi biztonságot nyújt a gyerekeknek. Minden munkatársunk képzett szakember, a szükséges képesítésekkel.

Amit biztosítunk:

Gondoskodást, biztonságot, szeretetet, játékkal és élményekkel teli napot.

A gyermekeknek ágyat, ágyneműt, fogkefét és tisztasági felszerelést.

A szülők és gyermekek igényeihez rugalmasan alkalmazkodunk. 

Étkezés:

Naponta négyszer étkeznek a gyermekek. A reggelit, tízórait és az uzsonnát mi készítjük. Az ebédet a Tanya Csárda óvodai menüjéből szállítják. Mindennap friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak, illetve palackozott vizet isznak a gyermekek. Hideg időben a vizet felváltja a finom meleg gyümölcstea. 

Amit alkotunk: 

Rajzolunk ceruzával, zsírkrétával, filccel, krétával, színezünk, gyurmázunk, ragasztunk és festünk. Gyermekollóval vágunk kortól függően könnyebb és bonyolultabb alakzatokat.

Az évszakokhoz és ünnepekhez igazodunk:

Séta közben gyűjtögetünk makkot, gesztenyét, leveleket és virágokat, így ismerkedünk a környezetünkkel.

Az ünnepekre ajándékokkal, kiegészítőkkel készülünk: farsangra, húsvétra, anyák napjára, apák napjára, mikulásra, karácsonyra, nemzeti ünnepekre. 

Minden kiemelt napra mondókákkal és egyedi, a gyermekek által készített ajándékokkal készülünk (pl. farsang, húsvét, anyák napja, gyermeknap, apák napja, halloween, Télapó, karácsony). 

A farsangot, a gyermeknapot, a Télapót és a karácsonyt a gyermekekkel megünnepeljük. 

Húsvétra, Télapóra és karácsonyra ajándékkal lepjük meg a gyermekeket.

Van egy udvarunk, amely kültéri játékokkal, kis házzal, motorokkal, homokozóval felszerelt. Jó időben az udvaron étkezünk, nyáron apró medencénkben nagyokat pancsolunk, locsolunk. Télen, ha esik a hó, hóembert építünk.

A gyermekekkel kisebb kirándulást, állatkert látogatást, vonatozást, lovagolást tervezünk. 

Amit hozni kell a gyermeknek:

Beiratkozásnál:

3 napnál nem régebbi egészséges orvosi igazolás, a gyermek oltási könyve, adatai

A mindennapokban:

Váltóruha, váltócipő, pizsama, pelenka, az időjárásnak megfelelő öltözék

A szülőknek van lehetősége a bölcsődei díjtámogatás igénylésére a Magyar Állami Kincstárnál.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el